top of page

Derin Yerleşimli Beyin Tümörü

Barış Özöner

1 Ağu 2023

Burada derin yerleşimli bir beyin tümörü olgusunun radyolojik ve klinik sonuçları sunulmaktadır.

Derin yerleşimli beyin tümörleri, beynin derin bölgelerinde ortaya çıkan anormal oluşumlardır. Bu tümörler, beyin ventriküllerinde, bazal ganglionlarda, talamusta ve beyin sapında gibi derin bölgelerde oluşabilir. Tümörün türüne, büyüklüğüne ve yerine bağlı olarak semptomlar değişebilir, örneğin baş ağrısı, kol ve bacaklarda güç kaybı ve duyusal değişiklikler.




Teşhis, genellikle manyetik rezonans görüntüleme (MRI) gibi görüntüleme yöntemleri ile yapılır. Tedavi seçenekleri, tümörün özelliklerine ve hastanın sağlık durumuna göre değişir. Cerrahi müdahale, radyoterapi, kemoterapi gibi yöntemler kullanılabilir. Uzman bir sağlık ekibi, hastanın durumunu değerlendirir ve en uygun tedavi planını oluşturur.  




Burada birinci figürde derin yerleşimli (talamus) bir kitlesi olan hastamın, tedavi öncesi ve operasyon sonrası 6. aydaki görüntülemeleri sunulmaktadır. Operasyon öncesi figürün üst yarısında sunulan görüntülerde kırmızı oklarla gösterilen tümörün, alt yarımdaki görüntülemelerde tam olarak çıkarılmış olduğu görülmektedir. İkinci fügürde ise hastanın 6. ayındaki durumu gösterilmektedir. Sunum öncesi hastadan onay alınmıştır.

Doç. Dr. Barış Özöner

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı

Çalışma Adresi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi 

Cevizli, D-100 Güney Yanyol, Cevizli Mevkii No:47, 34865 Kartal/İstanbul

© 2022 by Baris Ozoner. 

bottom of page